Bevilling fra Realdania

Bevillingen fra Realdania skal være med til at finansiere fire delprojekter:

  • Der skal skabes en bedre sammenhæng og forbindelse mellem Krudtværksområdet og Nordtorvet/gågaden, der i dag er skarpt afskåret fra hinanden af den trafikerede vej i mellem. Her skal det være muligt at krydse vejen i niveau og skabe bedre forbindelse både visuelt og fysisk mellem handelsbyen og Krudtværket.

  • Samtidig skal der skabes en bedre forbindelse mod gymnasiet og stationen med en opgradering af stien mellem Krudtværket, gymnasiet og stationen – særligt til unge på hjul. Denne forbindelse er samtidig en cykelakse i retning mod Liseleje, og en opgradering vil derfor få endnu flere gennem området.

  • Endelig er der pladsen omkring Unge- og Kulturcenteret, hvor der skal skabes et råt og robust gulv eller belægning, der inviterer til aktiviteter, ikke kun lige omkring huset, men også på en central akse fra huset, så der skabes et nyt uderum centralt på Krudtværket. Pladsen forbinder blandt andet UKC med Industrimuseets forskellige bygninger, som fremover også vil blive brugt til for eksempel koncerter og udstillinger.

  • En del af anlægprojektet 200.000 kr. går til de unges eget projekt i Krudtværket. Vi regner med det starter op i 2018.

Læs mere på om projektet på hjemmesiden Stålsat By